Polévka z mořských řas

Ingredience


Hovězí kližka 100 g
Řasa Wakame 20 g
Voda pitná 3 l
Česnek 2.8 g
Olej sezamový 13 ml
Omáčka sójová 3 ml
Omáčka sojová světlá 6 ml
Pepř černý mletý 0.1 g
Sůl 8 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mořské řasy namočíme na jednu hodinu do studené vody. Po hodině je vysušíme promnutím v utěrce a nakrájíme je na krátké nudličky. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na čtverce - 2,5cm. Kousky masa obalíme v sojové světlé omáčce s nastrouhaným česnekem. V hrnci na rozpáleném sezamovém oleji orestujeme kousky masa a po 1minutě k nim přidáme připravené mořské řasy a restujeme další 3 minuty. Orestované maso a řasy zalijeme vodou a přivedeme k varu. Po dosažení varu vaříme maso a řasy dalších 20 minut na středním ohni. Po 20 minutách přimícháme sójovou omáčku, ochutíme solí a krátce povaříme. Polévku podáváme horkou.