Polévka z mořských řas
Ingredience
Hovězí kližka |
100 g |
Řasa Wakame |
20 g |
Voda pitná |
3 l |
Česnek |
2.8 g |
Olej sezamový |
13 ml |
Omáčka sójová |
3 ml |
Omáčka sojová světlá |
6 ml |
Pepř černý mletý |
0.1 g |
Sůl |
8 g |
-
Doba přípravy: 60 min
-
Doba vaření: 32 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mořské řasy namočíme na jednu hodinu do studené vody. Po hodině je vysušíme promnutím v utěrce a nakrájíme je na krátké nudličky. Hovězí maso propláchneme pod tekoucí vodou, osušíme v utěrce a nakrájíme na čtverce - 2,5cm. Kousky masa obalíme v sojové světlé omáčce s nastrouhaným česnekem. V hrnci na rozpáleném sezamovém oleji orestujeme kousky masa a po 1minutě k nim přidáme připravené mořské řasy a restujeme další 3 minuty. Orestované maso a řasy zalijeme vodou a přivedeme k varu. Po dosažení varu vaříme maso a řasy dalších 20 minut na středním ohni. Po 20 minutách přimícháme sójovou omáčku, ochutíme solí a krátce povaříme. Polévku podáváme horkou.