Omáčka z másla, hořčice a žloutku

Ingredience


Citronová šťáva 1 kávová lžička
Estragon 1 kávová lžička
Hořčice 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 150 g
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V menším hrnci rozpustíme lžíci másla a vodu, za stálého míchání necháme spojit, sporák vypneme a směs odstavíme, teď do ní důkladně zamícháme žloutky, opět postavíme na sporák a přimícháme zbylé máslo, omáčka se nesmí vařit.
  2. Omáčku osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou.
  3. Nakonec vmícháme hořčici a nasekaný estragon.