Omáčka z másla, hořčice a žloutku
Ingredience
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Estragon |
1 kávová lžička |
Hořčice |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
150 g |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 3 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V menším hrnci rozpustíme lžíci másla a vodu, za stálého míchání necháme spojit, sporák vypneme a směs odstavíme, teď do ní důkladně zamícháme žloutky, opět postavíme na sporák a přimícháme zbylé máslo, omáčka se nesmí vařit.
- Omáčku osolíme, opepříme, zakápneme citrónovou šťávou.
- Nakonec vmícháme hořčici a nasekaný estragon.