Omáčka pečená se zeleninou
Ingredience
Celer bulvový |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Hříbky čerstvé |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pepř červený celý |
2 g |
Petržel - nať |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 polévková lžíce |
Smetana 16% (pochoutková) |
50 g |
Sůl |
1 špetka |
Telecí kosti |
1 ks |
Víno bílé |
150 ml |
Zvěřinový vývar |
500 ml |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 195 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Zeleninu očistíme a nakrájíme.
- V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme připravenou zeleninu a kost, přidáme rozmarýn a pepř, když se na pánvi vytvoří hnědý výpek, zalijeme směs vínem a fondem.
- Do směsi vhodíme houby a vaříme zhruba 170 minut.
- Směs přelijeme přes síto a do čisté omáčky vlijeme smetanu, dochutíme solí.