Omáčka pečená se zeleninou

Ingredience


Celer bulvový 100 g
Cibule 1 ks
Hříbky čerstvé 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pepř červený celý 2 g
Petržel - nať 100 g
Rozmarýn čerstvý 1 polévková lžíce
Smetana 16% (pochoutková) 50 g
Sůl 1 špetka
Telecí kosti 1 ks
Víno bílé 150 ml
Zvěřinový vývar 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Zeleninu očistíme a nakrájíme.
  2. V pánvi rozehřejeme olej, na kterém osmahneme připravenou zeleninu a kost, přidáme rozmarýn a pepř, když se na pánvi vytvoří hnědý výpek, zalijeme směs vínem a fondem.
  3. Do směsi vhodíme houby a vaříme zhruba 170 minut.
  4. Směs přelijeme přes síto a do čisté omáčky vlijeme smetanu, dochutíme solí.