Hovězí řízečky ze středozemí

Ingredience


Hovězí vývar základní 600 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Šalotka 3 ks
Solamyl - bramborový škrob 3 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Víno Marsala 125 g
Vývar zeleninový 350 g
Voda pitná 200 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse smícháme 2 lžíce olivového oleje, přidáme marsalu a promícháme. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší řízečky a vložíme do mísy s marinádou. Mísu zakryjeme a na 60 minut uložíme do chladničky.
  2. Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, řízečky vyjmeme z marinády a osmažíme je. Poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
  3. Do pánve s olejem přilijeme zeleninový vývar, přidáme zbytek marinády, osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou pažitku a šalotku. Přivedeme k varu a povaříme.
  4. V misce rozmícháme škrob s trochou vody a nalijeme do omáčky. Nakonec do omáčky přidáme řízečky a vše ještě 5 minut zahříváme. Ihned poté podáváme.