Hovězí řízečky ze středozemí
Ingredience
Hovězí vývar základní |
600 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Šalotka |
3 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
3 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Víno Marsala |
125 g |
Vývar zeleninový |
350 g |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse smícháme 2 lžíce olivového oleje, přidáme marsalu a promícháme. Hovězí roštěnec omyjeme, osušíme, nakrájíme na menší řízečky a vložíme do mísy s marinádou. Mísu zakryjeme a na 60 minut uložíme do chladničky.
- Na pánvi rozpálíme zbytek olivového oleje, řízečky vyjmeme z marinády a osmažíme je. Poté je vyjmeme z pánve a udržujeme v teple.
- Do pánve s olejem přilijeme zeleninový vývar, přidáme zbytek marinády, osolíme, opepříme, přidáme najemno nasekanou pažitku a šalotku. Přivedeme k varu a povaříme.
- V misce rozmícháme škrob s trochou vody a nalijeme do omáčky. Nakonec do omáčky přidáme řízečky a vše ještě 5 minut zahříváme. Ihned poté podáváme.