Bílá ředkvová polévka
Ingredience
Česnek |
10 g |
Cibulka jarní |
20 g |
Hovězí kližka |
300 g |
Voda pitná |
1.6 l |
Cibulka jarní |
25 g |
Omáčka sójová |
6 ml |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Řasa Nori |
5 g |
Ředkev |
300 g |
Sůl |
6 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 76 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ředkev oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Mořskou řasu propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší nudličky. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a dáme ho vařit. Když se voda s masem vaří, zmírníme plamen a vaříme maso 30 minut. Po této době přisypeme k masu sekaný česnek a polovinu nasekané cibulky. Do polévky přidáme také sójovou omáčku, ve které jsme rozmíchali druhou polovinu nasekané cibulky a špetku pepře a nakrájenou mořskou řasu. Polévku vaříme dalších 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na drobné kousky. Na konec přisypeme kousky oloupané bílé ředkve a krátce povaříme - asi 7 minut. Polévku ochutíme solí a podáváme horkou.