Bílá ředkvová polévka

Ingredience


Česnek 10 g
Cibulka jarní 20 g
Hovězí kližka 300 g
Voda pitná 1.6 l
Cibulka jarní 25 g
Omáčka sójová 6 ml
Pepř černý mletý 1 špetka
Řasa Nori 5 g
Ředkev 300 g
Sůl 6 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Ředkev oloupeme a nakrájíme na drobné kousky. Mořskou řasu propláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na delší nudličky. Hovězí maso opláchneme pod tekoucí vodou a dáme ho vařit. Když se voda s masem vaří, zmírníme plamen a vaříme maso 30 minut. Po této době přisypeme k masu sekaný česnek a polovinu nasekané cibulky. Do polévky přidáme také sójovou omáčku, ve které jsme rozmíchali druhou polovinu nasekané cibulky a špetku pepře a nakrájenou mořskou řasu. Polévku vaříme dalších 30 minut. Když je maso měkké, vyjmeme ho z vývaru a nakrájíme na drobné kousky. Na konec přisypeme kousky oloupané bílé ředkve a krátce povaříme - asi 7 minut. Polévku ochutíme solí a podáváme horkou.