Uzená polévka s bramborovými nočky

Ingredience


Brambory vařené 200 g
Celer bulvový 50 g
Cibule 80 g
Mouka polohrubá 150 g
Mrkev kořen 50 g
Petržel kořen 50 g
Petržel kudrnka 20 g
Polévkové koření 5 ml
Vejce slepičí 1 ks
Vývar z uzeného masa 3000 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Mrkev, petržel, celer očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli na kroužky, petrželku posekáme.
  2. Uzený vývar přivedeme k varu, přidáme zeleninu s cibulí a vaříme doměkka.
  3. Mezitím připravíme těsto. V misce smícháme mouku s vařenými rozšťouchanými bramborami a jedním vejcem. Vypracujeme těstíčko, které rovnou na hrubém struhadle nastrouháme do polévky. Zavaříme, odstavíme, ochutíme polévkovým kořením, posypeme petrželkou a ihned podáváme.