Uzená polévka s bramborovými nočky
Ingredience
Brambory vařené |
200 g |
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
80 g |
Mouka polohrubá |
150 g |
Mrkev kořen |
50 g |
Petržel kořen |
50 g |
Petržel kudrnka |
20 g |
Polévkové koření |
5 ml |
Vejce slepičí |
1 ks |
Vývar z uzeného masa |
3000 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Mrkev, petržel, celer očistíme a nakrájíme na kostičky, cibuli na kroužky, petrželku posekáme.
- Uzený vývar přivedeme k varu, přidáme zeleninu s cibulí a vaříme doměkka.
- Mezitím připravíme těsto. V misce smícháme mouku s vařenými rozšťouchanými bramborami a jedním vejcem. Vypracujeme těstíčko, které rovnou na hrubém struhadle nastrouháme do polévky. Zavaříme, odstavíme, ochutíme polévkovým kořením, posypeme petrželkou a ihned podáváme.