Hovězí řízečky s ovocem
Ingredience
Balsamico ocet |
2 polévková lžíce |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr třtinový |
2 polévková lžíce |
Mandarinky |
2 ks |
Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce |
Meruňky sušené |
400 g |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Olej slunečnicový |
4 polévková lžíce |
Pažitka |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Perník |
100 g |
Rozmarýn čerstvý |
1 kávová lžička |
Strouhanka |
80 g |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
3 ks |
Víno portské |
250 ml |
Hovězí maso zadní |
350 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Sušené meruňky nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme meruňky a za stálého míchání glazujeme.
- Přidáme balsamico, portské víno, chilli a rozmarýn. Do směsi rozdrobíme perník a asi 5 minut povaříme, nakonec přimícháme pokrájené dílky mandarinek. Osolíme a opepříme.
- Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do další rozšleháme vajíčka a do třetí nasypeme strouhanku promíchanou s najemno nasekanou pažitkou. Řízečky postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.
- Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízečky na něm smažíme.
- Servírujeme na připravené talíře a podáváme s ovocnou omáčkou.