Hovězí řízečky s ovocem

Ingredience


Balsamico ocet 2 polévková lžíce
Chilli paprička 1 ks
Cukr třtinový 2 polévková lžíce
Mandarinky 2 ks
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Meruňky sušené 400 g
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Olej slunečnicový 4 polévková lžíce
Pažitka 1 ks
Pepř černý mletý 1 špetka
Perník 100 g
Rozmarýn čerstvý 1 kávová lžička
Strouhanka 80 g
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 3 ks
Víno portské 250 ml
Hovězí maso zadní 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Sušené meruňky nakrájíme na kostičky. Chilli papričku očistíme, zbavíme semen a najemno nasekáme. Na pánvi rozpálíme máslo, přidáme cukr, necháme zkaramelizovat, přidáme meruňky a za stálého míchání glazujeme.
  2. Přidáme balsamico, portské víno, chilli a rozmarýn. Do směsi rozdrobíme perník a asi 5 minut povaříme, nakonec přimícháme pokrájené dílky mandarinek. Osolíme a opepříme.
  3. Hovězí maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Osolíme a opepříme. Do jedné misky nasypeme hladkou mouku, do další rozšleháme vajíčka a do třetí nasypeme strouhanku promíchanou s najemno nasekanou pažitkou. Řízečky postupně obalíme v mouce, vajíčku a strouhance.
  4. Na pánvi rozpálíme slunečnicový olej a řízečky na něm smažíme.
  5. Servírujeme na připravené talíře a podáváme s ovocnou omáčkou.