Ořechový a špenátový pilaf

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 0.5 ks
Cibule 1 ks
Houby sušené 10 g
Hřebíček 4 ks
Koriandr čerstvý 1 polévková lžíce
Mrkev kořen 1 ks
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pistácie 60 g
Rýže Basmati 225 g
Šafrán 1 špetka
Skořice mletá 0.5 kávová lžička
Špenát listový čerstvý 225 g
Sůl 1 kávová lžička
Voda pitná 3 dl
Vývar zeleninový 1.75 dl
Zázvor mletý 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do malé misky dáme houby, přelijeme horkou vodou a necháme máčet 30 minut. Do mísy dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, zázvor, olej a chilli papričku. Přikryté vaříme 2 minuty.
  2. Rýži propláchneme a vmícháme do mísy společně s nastrouhanou mrkví. Pod pokličkou vaříme minutu.
  3. Scedíme a nakrájíme houby. Tekutinu hub přilijeme k vývaru. Přelijeme jím rýži. Vmícháme, hřebíčky, houby, skořici, 0.5 lžičku soli a šafrán. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté necháme odstát 10 minut.
  4. Dáme do mísy špenát a pod pokličkou vaříme 3 minuty s jedním promícháním. Poté necháme okapat a nasekáme ho.
  5. Vmícháme do rýže špenát, nasekaný koriandr a pistáciové oříšky. Osolíme a opepříme.
  6. Ihned podáváme.