Ořechový a špenátový pilaf
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
0.5 ks |
Cibule |
1 ks |
Houby sušené |
10 g |
Hřebíček |
4 ks |
Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce |
Mrkev kořen |
1 ks |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pistácie |
60 g |
Rýže Basmati |
225 g |
Šafrán |
1 špetka |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Špenát listový čerstvý |
225 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
3 dl |
Vývar zeleninový |
1.75 dl |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do malé misky dáme houby, přelijeme horkou vodou a necháme máčet 30 minut. Do mísy dáme rozetřený česnek, pokrájenou cibuli, zázvor, olej a chilli papričku. Přikryté vaříme 2 minuty.
- Rýži propláchneme a vmícháme do mísy společně s nastrouhanou mrkví. Pod pokličkou vaříme minutu.
- Scedíme a nakrájíme houby. Tekutinu hub přilijeme k vývaru. Přelijeme jím rýži. Vmícháme, hřebíčky, houby, skořici, 0.5 lžičku soli a šafrán. Pod pokličkou vaříme 10 minut. Poté necháme odstát 10 minut.
- Dáme do mísy špenát a pod pokličkou vaříme 3 minuty s jedním promícháním. Poté necháme okapat a nasekáme ho.
- Vmícháme do rýže špenát, nasekaný koriandr a pistáciové oříšky. Osolíme a opepříme.
- Ihned podáváme.