Špagety s torcellem a bylinkami

Ingredience


Ančovičky konzervované 5 ml
Bylinky čerstvé - svazek 30 ml
Citronová šťáva 15 ml
Cukr krupice 5 ml
Kapary 30 ml
Olej olivový 125 ml
Olej rostlinný 15 ml
Pepř černý mletý 3 ml
Špagety 250 g
Sůl 3 ml
Šunka dušená 200 g
Tuňák v oleji 150 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Špagety nalámeme na menší kousky a dáme je do hrnce s vařící vodou. Mírně osolíme, přilijeme lžičku rostlinného oleje.
  2. Těstoviny vaříme 10 minut, průběžně zkontrolujeme, zda-li nejsou rozvařené. Posléze je procedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je dobře a okapat a vystydnout.
  3. Tuňáka osušíme v pečícím papíře a nakrájíme na kousky. Šunku nakrájíme na jemné proužky. Ve velké míse smícháme tuňáka, proužky šunky, kapary a vychladlé špagety. Směs důkladně promícháme.
  4. Na dresink si smícháme dohromady v misce žloutek, nadrcené ančovičky, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a olivový olej. Na závěr přidáme bylinkovou směs.
  5. Dresinkem zalijeme směs, dobře promícháme a následně promícháme i s těstovinami. Pokrm zakryjeme a necháme ho 30 minout odležet, aby se chutě smíchaly.