Špagety s torcellem a bylinkami
Ingredience
Ančovičky konzervované |
5 ml |
Bylinky čerstvé - svazek |
30 ml |
Citronová šťáva |
15 ml |
Cukr krupice |
5 ml |
Kapary |
30 ml |
Olej olivový |
125 ml |
Olej rostlinný |
15 ml |
Pepř černý mletý |
3 ml |
Špagety |
250 g |
Sůl |
3 ml |
Šunka dušená |
200 g |
Tuňák v oleji |
150 g |
Vaječný žloutek slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 12 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Špagety nalámeme na menší kousky a dáme je do hrnce s vařící vodou. Mírně osolíme, přilijeme lžičku rostlinného oleje.
- Těstoviny vaříme 10 minut, průběžně zkontrolujeme, zda-li nejsou rozvařené. Posléze je procedíme, opláchneme pod studenou tekoucí vodou a necháme je dobře a okapat a vystydnout.
- Tuňáka osušíme v pečícím papíře a nakrájíme na kousky. Šunku nakrájíme na jemné proužky. Ve velké míse smícháme tuňáka, proužky šunky, kapary a vychladlé špagety. Směs důkladně promícháme.
- Na dresink si smícháme dohromady v misce žloutek, nadrcené ančovičky, citronovou šťávu, cukr, sůl a pepř a olivový olej. Na závěr přidáme bylinkovou směs.
- Dresinkem zalijeme směs, dobře promícháme a následně promícháme i s těstovinami. Pokrm zakryjeme a necháme ho 30 minout odležet, aby se chutě smíchaly.