Okurková polévka studená
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Kopr čerstvý |
1 g |
Mandle |
40 g |
Mléko kefírové |
4 dl |
Okurka salátová |
3 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
10 g |
Ředkvička |
30 g |
Smetana jihočeská zakysaná15% |
500 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Smetanu a mléko smícháme spolu, vylijeme do mísy, kam přidáme oloupané a nastrouhané okurky, nasekaný kopr, umyté a na tenké plátky nakrájené ředkvičky, nasekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, polévku s mísou uskladňujeme v ledničce. Každou porci na talíři posypeme nasekanými mandlemi.