Okurková polévka studená

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Kopr čerstvý 1 g
Mandle 40 g
Mléko kefírové 4 dl
Okurka salátová 3 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 10 g
Ředkvička 30 g
Smetana jihočeská zakysaná15% 500 g
Sůl 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Smetanu a mléko smícháme spolu, vylijeme do mísy, kam přidáme oloupané a nastrouhané okurky, nasekaný kopr, umyté a na tenké plátky nakrájené ředkvičky, nasekanou petrželovou nať, prolisovaný česnek, dobře promícháme, podle chuti osolíme, opepříme, polévku s mísou uskladňujeme v ledničce. Každou porci na talíři posypeme nasekanými mandlemi.