Hovězí řízečky s hruškami
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Hořčice Dijonská |
1 polévková lžíce |
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Hrušky |
4 ks |
Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Smetana 12% (konzumní) |
250 ml |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Hovězí roštěnec nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
- Řízečky obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky osmažíme. Vyjmeme a udržujeme v teple.
- V pekáčku smícháme bazalku se smetanou. Kousky hrušek vložíme do pekáčku, přilijeme smetanu, přidáme řízečky a a dusíme asi 30 minut.
- Poté ihned podáváme.