Hovězí řízečky s hruškami

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Hořčice Dijonská 1 polévková lžíce
Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Hrušky 4 ks
Máslo čerstvé 3 polévková lžíce
Mouka pšeničná hladká T 650 100 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Smetana 12% (konzumní) 250 ml
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hrušky omyjeme, oloupeme, zbavíme jádřinců a dužinu nakrájíme na kostičky. Hovězí roštěnec nakrájíme na menší řízečky, naklepeme, osolíme, opepříme a potřeme dijónskou hořčicí. Troubu předehřejeme na 160 stupňů Celsia.
  2. Řízečky obalíme v hladké mouce. Na pánvi rozpustíme máslo a řízečky osmažíme. Vyjmeme a udržujeme v teple.
  3. V pekáčku smícháme bazalku se smetanou. Kousky hrušek vložíme do pekáčku, přilijeme smetanu, přidáme řízečky a a dusíme asi 30 minut.
  4. Poté ihned podáváme.