Brynzová pomazánka sardelová
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
300 g |
Cibule |
80 g |
Kmín drcený |
5 g |
Kopr čerstvý |
25 g |
Máslo čerstvé |
150 g |
Okurky nakládané |
30 g |
Paprika mletá sladká |
15 g |
Sardelová pasta |
30 g |
Sýr Brynza |
150 g |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cibuli nakrájíme nadrobno, kyselou okurku na malé kousíčky nebo nastrouháme, kopr posekáme najemno.
- V misce rozetřeme brynzu s máslem, přidáme okurku, cibuli, mletou papriku, kmín, kopr a sardelovou pastu. Vymícháme dohladka. Pomazánka musí být stejnoměrně promíchaná.
- Mažeme na krajíce tmavého chleba a podáváme jako snídani nebo svačinu.