Těstovinový salát s houbami
Ingredience
Bazalka |
5 ml |
Citronová šťáva |
100 ml |
Houby čerstvé |
225 g |
Olej olivový |
75 ml |
Pepř černý mletý |
3 ml |
Petržel - nať |
5 ml |
Sůl |
3 ml |
Těstoviny konzumní |
225 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 110 min
-
Doba vaření: 10 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V misce zamícháme dohromady olivový olej, citrónovou šťávu, bylinky a sůl s pepřem.
- Houby si nakrájíme na jemné plátky, promícháme je důkladně se zálivkou tak, aby se stejnoměrně pokryli všechny houby.
- Mísu přiklopíme talířem a necháme minimálně hodinu v lednici marinovat.
- Do velkého hrnce dáme těstoviny a zalijeme je vařící vodou. Opatrně vaříme ještě 10 minut, průběžně kontrolujeme jestli nejsou těstoviny rozvařené. Když už jsou těstoviny hezky měkké, tak je procedíme, propláchneme studenou vodou a necháme řádně okapat.
- Těstoviny, zálivku s houbami důkladně promícháme dohromady.
- Před podáváním salát necháme vychladnout na 30 minut v lednici. Vychladlý salát dáme do 4 misek a ozdobíme větvičkami bazalky.