Těstovinový salát s houbami

Ingredience


Bazalka 5 ml
Citronová šťáva 100 ml
Houby čerstvé 225 g
Olej olivový 75 ml
Pepř černý mletý 3 ml
Petržel - nať 5 ml
Sůl 3 ml
Těstoviny konzumní 225 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V misce zamícháme dohromady olivový olej, citrónovou šťávu, bylinky a sůl s pepřem.
  2. Houby si nakrájíme na jemné plátky, promícháme je důkladně se zálivkou tak, aby se stejnoměrně pokryli všechny houby.
  3. Mísu přiklopíme talířem a necháme minimálně hodinu v lednici marinovat.
  4. Do velkého hrnce dáme těstoviny a zalijeme je vařící vodou. Opatrně vaříme ještě 10 minut, průběžně kontrolujeme jestli nejsou těstoviny rozvařené. Když už jsou těstoviny hezky měkké, tak je procedíme, propláchneme studenou vodou a necháme řádně okapat.
  5. Těstoviny, zálivku s houbami důkladně promícháme dohromady.
  6. Před podáváním salát necháme vychladnout na 30 minut v lednici. Vychladlý salát dáme do 4 misek a ozdobíme větvičkami bazalky.