Slepice v leču
Ingredience
Cibule |
2 ks |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprika zelená |
400 g |
Rajčata |
400 g |
Sádlo vepřové škvařené |
20 g |
Slanina vepřová |
60 g |
Slepice |
1 kg |
Sůl |
8 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 45 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Na sádle usmažíme cibuli nadrobno, zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody a na tento základ naskládáme porce slepice, osolíme a pozvolna dusíme, podléváme podle potřeby vodou.
- V jiném hrnci vyškvaříme slaninu na kostičky, přidáme cibuli nadrobno, až zesklovatí vhodíme papriku a rajčata nakrájená na kousky a dusíme do poloměkka. Osolíme, přidáme hotové slepičí maso obrané od kostí a ještě 10 minut podusíme společně.