Jáhlová kaše s ořechy

Ingredience


Banány 1 ks
Cukr vanilka 20 g
Jablka 50 g
Jáhly - loupané proso 500 g
Rozinky bílé 100 g
Mandarinky 2 ks
Ořechy vlašské 30 g
Voda pitná 1 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hořkou pachuť z jahel odstraníme tak, že je nejméně třikrát spaříme horkou vodou. Potom jáhly vložíme do hrnce s vodou, kam přidáme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, nakrájený banán, 1 dl mandarinkové šťávy z vymačkaných mandarinek, vanilku, rozinky, které jsem si předem namočily v horké vodě, rozmixujeme a vylijeme je do hrnce. Přikryjeme poklici a vaříme, aby se rozvařily suroviny a kaše zhoustla, přibližně 20 minut.
  2. Hotovou kaši posypeme nasekanými ořechy a ještě horkou porcujeme na mělké talíře.