Jáhlová kaše s ořechy
Ingredience
Banány |
1 ks |
Cukr vanilka |
20 g |
Jablka |
50 g |
Jáhly - loupané proso |
500 g |
Rozinky bílé |
100 g |
Mandarinky |
2 ks |
Ořechy vlašské |
30 g |
Voda pitná |
1 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hořkou pachuť z jahel odstraníme tak, že je nejméně třikrát spaříme horkou vodou. Potom jáhly vložíme do hrnce s vodou, kam přidáme oloupaná a jadřinců zbavená jablka, nakrájený banán, 1 dl mandarinkové šťávy z vymačkaných mandarinek, vanilku, rozinky, které jsem si předem namočily v horké vodě, rozmixujeme a vylijeme je do hrnce. Přikryjeme poklici a vaříme, aby se rozvařily suroviny a kaše zhoustla, přibližně 20 minut.
- Hotovou kaši posypeme nasekanými ořechy a ještě horkou porcujeme na mělké talíře.