Husí perkelt
Ingredience
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Husí maso |
400 g |
Husí sádlo |
40 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Paprika mletá sladká |
20 g |
Paprika zelená |
100 g |
Rajčata |
150 g |
Sůl |
9 g |
Voda pitná |
50 ml |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Malé kousky husího masa prudce opečeme na husím sádle. Shrneme maso na jednu stranu a na mírném ohni osmažíme na výpeku cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, promícháme s masem, osolíme a necháme namírno dusit, podle potřeby podléváme.
- Před koncem dušení přidáme papriku a rajčata nakrájené na kousky a dusíme, dokud paprika nezměkne, poprášíme moukou, dosolíme a necháme šťávu zhoustnout.