Husí perkelt

Ingredience


Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Husí maso 400 g
Husí sádlo 40 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Paprika mletá sladká 20 g
Paprika zelená 100 g
Rajčata 150 g
Sůl 9 g
Voda pitná 50 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Malé kousky husího masa prudce opečeme na husím sádle. Shrneme maso na jednu stranu a na mírném ohni osmažíme na výpeku cibuli nadrobno a prolisovaný česnek. Zasypeme paprikou a necháme zpěnit. Podlijeme trochou vody, promícháme s masem, osolíme a necháme namírno dusit, podle potřeby podléváme.
  2. Před koncem dušení přidáme papriku a rajčata nakrájené na kousky a dusíme, dokud paprika nezměkne, poprášíme moukou, dosolíme a necháme šťávu zhoustnout.