Špenátové skopové kari

Ingredience


Česnek 6 stroužek
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Cibule 3 ks
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 4 polévková lžíce
Kari koření 2 kávová lžička
Kmín drcený 1 kávová lžička
Máslo čerstvé 100 g
Skopové maso přední 1 kg
Špenát mražený 500 g
Sůl 2 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Chilli koření mleté 3 kávová lžička
Hřebíček 1.5 kávová lžička
Kardamom 3 kávová lžička
Kmín celý 3 kávová lžička
Koriandr celý 6 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.75 kávová lžička
Skořice celá 1.5 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme utřený česnek, všechno koření a jogurt. Na mírném ohni krátce osmažíme.
  2. Vložíme maso, ochutíme solí a orestujeme do hněda. Přidáme rozmrazený špenát, podlijeme a dusíme do měkka. Nakonec můžeme nechat pokrm dojít ve vyhřáté troubě.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.