Špenátové skopové kari
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Cibule |
3 ks |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
4 polévková lžíce |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
100 g |
Skopové maso přední |
1 kg |
Špenát mražený |
500 g |
Sůl |
2 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Chilli koření mleté |
3 kávová lžička |
Hřebíček |
1.5 kávová lžička |
Kardamom |
3 kávová lžička |
Kmín celý |
3 kávová lžička |
Koriandr celý |
6 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.75 kávová lžička |
Skořice celá |
1.5 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso rozkrájíme na kostky. Cibuli nasekáme, osmahneme na rozpáleném másle, přidáme utřený česnek, všechno koření a jogurt. Na mírném ohni krátce osmažíme.
- Vložíme maso, ochutíme solí a orestujeme do hněda. Přidáme rozmrazený špenát, podlijeme a dusíme do měkka. Nakonec můžeme nechat pokrm dojít ve vyhřáté troubě.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.