Žížalkový skopový kebab

Ingredience


Česnek 4 stroužek
Cibule 1 ks
Garam masala 2 kávová lžička
Mák mletý 40 g
Máslo čerstvé 1 polévková lžíce
Muškátový oříšek 1 špetka
Olej olivový 1 polévková lžíce
Skopová kýta 500 g
Sůl 1 špetka
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso nakrájíme na nudličky. Cibuli i česnek oloupeme, rozemeleme, přidáme mák, horké koření, muškátový oříšek a sůl, vše utřeme do pasty. Potřeme jí maso, pokapeme olejem a necháme 2 - 3 hodiny marinovat.
  2. Poté nudličky zkroutíme jako žížlky, napícháme na jehlice a grilujeme. Mezitím je potíráme rozpuštěným máslem.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.