Boršč z červené řepy

Ingredience


Bobkový list 10 g
Červená řepa 100 g
Cibule 1 ks
Fazole bílé v rajské omáčce 100 g
Mrkev kořen 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel kořen 1 ks
Petržel - nať 20 g
Pyré rajčatové 2 dl
Smetana jihočeská zakysaná15% 100 g
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 0.5 l
Olej rostlinný 40 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Veškerou zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, restujeme dozlatova, přidáme připravenou mrkev, petržel, vhodíme bobkový list a pod poklicí za častého míchání dusíme 15 minut, přidáme červenou řepu, zalijeme vývarem, fazole scedíme a vysypeme je do hrnce, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut.
  2. Před dokončením vaření přidáme do polévky pyré, podle chuti sůl, pepř, povaříme ještě dalších 10 minut.