Boršč z červené řepy
Ingredience
Bobkový list |
10 g |
Červená řepa |
100 g |
Cibule |
1 ks |
Fazole bílé v rajské omáčce |
100 g |
Mrkev kořen |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel kořen |
1 ks |
Petržel - nať |
20 g |
Pyré rajčatové |
2 dl |
Smetana jihočeská zakysaná15% |
100 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
0.5 l |
Olej rostlinný |
40 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 55 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Veškerou zeleninu očistíme, umyjeme a nakrájíme na kostky. V hrnci rozpálíme olej, vložíme oloupanou a na kostky nakrájenou cibuli, restujeme dozlatova, přidáme připravenou mrkev, petržel, vhodíme bobkový list a pod poklicí za častého míchání dusíme 15 minut, přidáme červenou řepu, zalijeme vývarem, fazole scedíme a vysypeme je do hrnce, přiklopíme poklicí a vaříme přibližně 30 minut.
- Před dokončením vaření přidáme do polévky pyré, podle chuti sůl, pepř, povaříme ještě dalších 10 minut.