Sýrové tortellini s parmskou šunkou
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Cibulka jarní |
6 ks |
Fenykl čerstvý |
200 g |
Gouda |
25 g |
Máslo čerstvé |
25 g |
Olej olivový |
45 ml |
Pepř černý mletý |
3 ml |
Rajčata |
250 g |
Šalvěj čerstvá |
1 ks |
Smetana čerstvá ke šlehání |
200 ml |
Smetana kyselá |
150 ml |
Sůl |
3 ml |
Šunka parmská |
150 g |
Těstoviny Tortellini sýrové |
250 g |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Ve velkém hrnci vaříme tortellini 10 minut. Do vody přidáme špetku soli. Tortellini často obracíme, aby se nerozvařili. Po uvaření tortellini vyjmeme a necháme řádně okapat.
- Jarní cibulku nakrájíme na kroužky a opékáme na středně rozpáleném olivovém oleji zhruba 3 minuty, dokud cibulka nezměkne. Průběžně mícháme.
- Na pánev přidáme utřený česnek a mícháme. Následně vmícháme oloupané plátky rajčat, na kostičky nakrájenou parmskou šunku a nakrájenou šalvěj. Podle chuti osolíme a opepříme.
- Fenykl si rozpůlíme a odkrojíme vršky. Půlky nakrájíme na plátky a vaříme ve vroucí vodě zhruba 5 minut. Fenykl procedíme a odložíme stranou.
- Vymažeme si dno zapékací mísy a pokládáme uvařené tortelliny, na ně směs šunky a rajčat a nakonec zalijeme vařeným fenyklem.
- Společně rozšleháme v malé misce vejce, smetanu na šlehání a kyselou smetanu. Směs podle chuti osolíme a opepříme a zalijeme jí těstoviny se zeleninou. Navrch přidáme nastrouhaný sýr gouda a pokryjeme stroužky másla.
- V troubě předehřáté na 180°C vzniklou směs zapékáme 30 minut, dokud se sýr nezbarví dozlatova. Ozdobíme větvičkami šalvěje. Ihned podáváme.