Špagety s dary moře
Ingredience
Česnek |
1 ks |
Olej olivový |
30 ml |
Olej slunečnicový |
15 ml |
Pažitka |
45 ml |
Pepř černý mletý |
30 ml |
Petržel - nať |
30 ml |
Rajčata |
250 g |
Slávky nakládané |
200 g |
Špagety |
400 g |
Sůl |
3 ml |
Tuňák v oleji |
375 g |
Voda pitná |
500 ml |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rajčata necháme spařit 30 sekund ve vařící vodě a posléze je zchladíme ve studené vodě. Opatrně je oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky.
- Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek. Slávky s tuňákem necháme okapat. Tuňák nakrájíme na plátky.
- Česnek za stálého míchání osmažíme na pánvi v slunečnicovém oleji, dokud nebude měkký. Na pánev přidáme kousky oloupaných rajčat a povaříme 5 minut. Pak přidáme slávky, kousky tuňáka a lžíci nálevu ze slávek. Řádně zamícháme a vaříme zhruba 6 minut. Průběžně mícháme. Vzniklou omáčku podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nakrájený petržel. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji do bodu varu, přidáme špetku soli společně se špagety a 2 lžícemi olivového oleje. Směs necháme vařit na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme vidličkou.
- Špagety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a zalijeme rybí omáčkou.