Špagety s dary moře

Ingredience


Česnek 1 ks
Olej olivový 30 ml
Olej slunečnicový 15 ml
Pažitka 45 ml
Pepř černý mletý 30 ml
Petržel - nať 30 ml
Rajčata 250 g
Slávky nakládané 200 g
Špagety 400 g
Sůl 3 ml
Tuňák v oleji 375 g
Voda pitná 500 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rajčata necháme spařit 30 sekund ve vařící vodě a posléze je zchladíme ve studené vodě. Opatrně je oloupeme a dužinu nakrájíme na drobné kousky.
  2. Oloupeme a nadrobno nakrájíme česnek. Slávky s tuňákem necháme okapat. Tuňák nakrájíme na plátky.
  3. Česnek za stálého míchání osmažíme na pánvi v slunečnicovém oleji, dokud nebude měkký. Na pánev přidáme kousky oloupaných rajčat a povaříme 5 minut. Pak přidáme slávky, kousky tuňáka a lžíci nálevu ze slávek. Řádně zamícháme a vaříme zhruba 6 minut. Průběžně mícháme. Vzniklou omáčku podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme nadrobno nakrájený petržel. Do velkého hrnce nalijeme vodu a přivedeme ji do bodu varu, přidáme špetku soli společně se špagety a 2 lžícemi olivového oleje. Směs necháme vařit na mírném ohni zhruba 10 minut. Průběžně mícháme vidličkou.
  4. Špagety opláchneme pod studenou tekoucí vodou, necháme okapat a zalijeme rybí omáčkou.