Japonské smažené nudle
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule červená |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Houby sušené |
500 g |
Nudle vaječné |
225 g |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Omáčka sójová |
6 polévková lžíce |
Sherry brandy |
2 polévková lžíce |
Zelí čínské |
350 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Vaječné nudle dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme máčet 10 minut.
- Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme pokrájenou červenou cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme houby a smažíme dalších 5 minut.
- Nudle necháme okapat a dáme stranou. Přidáme do woku nudle, pokrájené čínské zelí, sherry a sójovou omáčku. Vše promícháme, a smažíme, dokud nezačne tekutina probublávat.
- Houbové nudle servírujeme v miskách. Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.