Japonské smažené nudle

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule červená 1 ks
Cibulka jarní 4 ks
Houby sušené 500 g
Nudle vaječné 225 g
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Omáčka sójová 6 polévková lžíce
Sherry brandy 2 polévková lžíce
Zelí čínské 350 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vaječné nudle dáme do mísy a zalijeme vroucí vodou. Necháme máčet 10 minut.
  2. Ve woku rozehřejeme slunečnicový olej. Přidáme pokrájenou červenou cibuli a česnek a smažíme 3 minuty. Přidáme houby a smažíme dalších 5 minut.
  3. Nudle necháme okapat a dáme stranou. Přidáme do woku nudle, pokrájené čínské zelí, sherry a sójovou omáčku. Vše promícháme, a smažíme, dokud nezačne tekutina probublávat.
  4. Houbové nudle servírujeme v miskách. Posypeme nakrájenou jarní cibulkou a ihned podáváme.