Fazole s rajčaty a česnekem

Ingredience


Celer řapíkatý 1 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule sterilovaná 175 g
Fazole Borlotti 400 g
Fazole cannellini 400 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Rajčata 450 g
Roketa 75 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Necháme okapat fazole z konzerv a uschováme 6 lžíc tekutiny.
  2. Rozpálíme ve woku olej a osmahneme rozetřený česnek, celer a cibulky a smažíme, dokud nezezlátnou.
  3. Rajčata nařízneme odspodu křížem a ponoříme do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat. Poté je vyndáme a necháme vychladnout a oloupeme slupku a dužinu nasekáme.
  4. Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí přidáme do pánve a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve fazole a povaříme, dokud nejsou prohřáté.
  5. Vmícháme roketu a podáváme horké.