Fazole s rajčaty a česnekem
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule sterilovaná |
175 g |
Fazole Borlotti |
400 g |
Fazole cannellini |
400 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
450 g |
Roketa |
75 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Necháme okapat fazole z konzerv a uschováme 6 lžíc tekutiny.
- Rozpálíme ve woku olej a osmahneme rozetřený česnek, celer a cibulky a smažíme, dokud nezezlátnou.
- Rajčata nařízneme odspodu křížem a ponoříme do misky s vroucí vodou na 30 vteřin, až se začnou slupky odlupovat. Poté je vyndáme a necháme vychladnout a oloupeme slupku a dužinu nasekáme.
- Rajčatovou dužinu a uschovanou tekutinu z fazolí přidáme do pánve a povaříme 5 minut. Přidáme do pánve fazole a povaříme, dokud nejsou prohřáté.
- Vmícháme roketu a podáváme horké.