Posvícenská nádivka

Ingredience


Mléko polotučné 125 ml
Muškátový oříšek 1 špetka
Pepř černý mletý 1 špetka
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rohlíky bílé 6 ks
Sůl 1 špetka
Tymián sušený 1 kávová lžička
Vejce slepičí 7 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rohlíky pokrájíme na kostičky, přilijeme mléko a necháme chvíli nasáknout.
  2. Přidáme pět žloutků, dvě celá vejce, tymián, petrželku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme.
  3. Z pěti bílků ušleháme sníh a vmícháme do směsi.
  4. Přendáme do formy na biskupský chlebíček, vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou, pečeme 30-40 minut dozlatova.