Posvícenská nádivka
Ingredience
Mléko polotučné |
125 ml |
Muškátový oříšek |
1 špetka |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rohlíky bílé |
6 ks |
Sůl |
1 špetka |
Tymián sušený |
1 kávová lžička |
Vejce slepičí |
7 ks |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rohlíky pokrájíme na kostičky, přilijeme mléko a necháme chvíli nasáknout.
- Přidáme pět žloutků, dvě celá vejce, tymián, petrželku, muškátový oříšek, sůl a pepř. Dobře promícháme.
- Z pěti bílků ušleháme sníh a vmícháme do směsi.
- Přendáme do formy na biskupský chlebíček, vymazaný tukem a vysypaný hrubou moukou, pečeme 30-40 minut dozlatova.