Ořechová sekaná
Ingredience
Česnek |
6 stroužek |
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Feferony |
6 ks |
Hovězí maso mleté |
600 g |
Kari koření |
1 kávová lžička |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kokos - mletý (Kopra) |
2 polévková lžíce |
Mák - semena |
1 polévková lžíce |
Mandle |
2 polévková lžíce |
Mléko kokosové |
400 ml |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
2 polévková lžíce |
Šafrán |
1 kávová lžička |
Skořice mletá |
0.5 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
1.5 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Mák roztlučeme v hmoždíři a na rozpáleném másle osmahneme. Vmícháme do mletého masa, přidáme utřený česnek, nasekané feferony, strouhaný kokos, nasekané mandle, ořechy kešú, osolíme a propracujeme. Poté přidáme všechno koření.
- Směs vložíme do tukem vymazané mísy z ohnivzdorného skla, zalijeme kokosovým mlékem, v němž nejprve rozšleháme kečup a citronovou šťávu. Ve vyhřáté troubě pečeme do změknutí masa.