Bochánky z pórků a batátů
Ingredience
Brambory sladké (Batáty) |
900 g |
Česnek |
1 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cukr moučkový |
2 kávová lžička |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Kukuřice cukrová nakládaná |
200 g |
Mouka pšeničná celozrnná |
60 g |
Ocet vinný |
2 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
4 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
2 ks |
Solamyl - bramborový škrob |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 kávová lžička |
Vývar zeleninový |
4 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Zázvorové víno |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 50 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Oloupeme batáty - brambory a nakrájíme na kostky. Dáme vařit na 15 minut, necháme okapat a rozmačkáme je. Necháme vychladnout.
- Rozetřený česnek, pokrájený pórek a zázvor osmahneme ve 2 lžících oleje. Vmícháme bramborovou směs, sůl, pepř, kukuřici a jogurt. Vytvarujeme ze směsi 8 bochánků a obalíme je v mouce. Dáme zchladit na 30 minut. Poté je dáme na předehřátý rošt grilu a potřeme je olejem. 5 minut grilujeme, poté je otočíme, potřeme olejem a grilujeme dalších 5 minut.
- Do pánve dáme cukr, ocet, chilli papričku a povaříme 5 minut. Přidáme víno, smícháme vývar a solamyl a přidáváme do omáčky, až zhoustne.
- Poté omáčku ihned podáváme s grilovanými bochánky.