Bochánky z pórků a batátů

Ingredience


Brambory sladké (Batáty) 900 g
Česnek 1 stroužek
Chilli paprička 1 ks
Cukr moučkový 2 kávová lžička
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Kukuřice cukrová nakládaná 200 g
Mouka pšeničná celozrnná 60 g
Ocet vinný 2 polévková lžíce
Olej slunečnicový 4 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 2 ks
Solamyl - bramborový škrob 1 kávová lžička
Sůl 1 kávová lžička
Vývar zeleninový 4 polévková lžíce
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Zázvorové víno 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Oloupeme batáty - brambory a nakrájíme na kostky. Dáme vařit na 15 minut, necháme okapat a rozmačkáme je. Necháme vychladnout.
  2. Rozetřený česnek, pokrájený pórek a zázvor osmahneme ve 2 lžících oleje. Vmícháme bramborovou směs, sůl, pepř, kukuřici a jogurt. Vytvarujeme ze směsi 8 bochánků a obalíme je v mouce. Dáme zchladit na 30 minut. Poté je dáme na předehřátý rošt grilu a potřeme je olejem. 5 minut grilujeme, poté je otočíme, potřeme olejem a grilujeme dalších 5 minut.
  3. Do pánve dáme cukr, ocet, chilli papričku a povaříme 5 minut. Přidáme víno, smícháme vývar a solamyl a přidáváme do omáčky, až zhoustne.
  4. Poté omáčku ihned podáváme s grilovanými bochánky.