Hajdarábádská kořeněná sekaná
Ingredience
Česnek |
4 stroužek |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Cibule |
4 ks |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Hovězí maso mleté |
500 g |
Kečup |
1 polévková lžíce |
Kmín drcený |
1 kávová lžička |
Olej rostlinný |
100 g |
Paprika zelená |
1 ks |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel kudrnka |
1 polévková lžíce |
Skořice mletá |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Worcester (worcesterská omáčka) |
1 polévková lžíce |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Voda pitná |
200 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Cibuli nakrájíme nadrobno a polovinu osmahneme na rozpáleném oleji dozlatova. Papriku, česnek a petržel nakrájíme na malé kousky, všechny suroviny i se zbytkem cibule důkladně promícháme a ze směsi utvoříme šišku.
- Vložíme na osmaženou cibulku, podlijeme vodou a v rozehřáté troubě upečeme doměkka. Naporcujeme a ihned podáváme.