S tofu a zeleninou záviny

Ingredience


Brambory 150 g
Česnek 2 stroužek
Garam masala 1 kávová lžička
Kurkuma 0.5 kávová lžička
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Okra - Ibišek jedlý 50 g
Olej rostlinný 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pórek 1 ks
Rajčata 2 ks
Sůl 1 kávová lžička
Sýr sójový - Tofu 225 g
Žampiony čerstvé 100 g
Listové těsto 12 plátek
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme nakrájené brambory na kostičky a nasekaný pórek a osmahneme 3 minuty. Přidáme okru, rozetřený česnek, garam masalu, kurkumu, houby, nakrájená rajčata, nakrájené tofu, sůl a pepř. Vše smažíme 7 minut.
  2. Těsto rozložíme a každý list potřeme rozpuštěným máslem, pokládáme je po třech na sebe do čtyř sloupků.
  3. Čtvrtinu náplně rozprostřeme lžící doprostřed každého sloupku a okraje potřeme rozpuštěným máslem. Kratší okraje přeložíme a zabalíme podélně do tvaru doutníku. Rozpuštěním máslem potřeme povrch. Záviny dáme na vymazaný plech.
  4. Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 20 minut.
  5. Ihned podáváme.