S tofu a zeleninou záviny
Ingredience
Brambory |
150 g |
Česnek |
2 stroužek |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Kurkuma |
0.5 kávová lžička |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Okra - Ibišek jedlý |
50 g |
Olej rostlinný |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pórek |
1 ks |
Rajčata |
2 ks |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
225 g |
Žampiony čerstvé |
100 g |
Listové těsto |
12 plátek |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Rozpustíme na pánvi máslo, přidáme nakrájené brambory na kostičky a nasekaný pórek a osmahneme 3 minuty. Přidáme okru, rozetřený česnek, garam masalu, kurkumu, houby, nakrájená rajčata, nakrájené tofu, sůl a pepř. Vše smažíme 7 minut.
- Těsto rozložíme a každý list potřeme rozpuštěným máslem, pokládáme je po třech na sebe do čtyř sloupků.
- Čtvrtinu náplně rozprostřeme lžící doprostřed každého sloupku a okraje potřeme rozpuštěným máslem. Kratší okraje přeložíme a zabalíme podélně do tvaru doutníku. Rozpuštěním máslem potřeme povrch. Záviny dáme na vymazaný plech.
- Pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů 20 minut.
- Ihned podáváme.