Bramborové slupky plněné

Ingredience


Brambory 8 ks
Celer řapíkatý 1 ks
Chilli koření mleté 0.5 kávová lžička
Jogurt bílý 150 g
Kari koření 2 kávová lžička
Kukuřice cukrová nakládaná 225 g
Máslo čerstvé 2 polévková lžíce
Okurka salátová 0.25 ks
Paprika červená 0.5 ks
Paprika mletá sladká 1 polévková lžíce
Pažitka 1 kávová lžička
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Protlak rajčatový 1 polévková lžíce
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Niva (Rokfór) 125 g
Sýr smetanový tavený 45% 125 g
Žampiony čerstvé 225 g
Žervé 125 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyjeme brambory a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě na 200 stupňů je pečeme hodinu.
  2. Do misky dáme polovinu kukuřice. Zbylou kukuřici rozmixujeme v mixéru, přidáme rajčatový protlak, papriku, chilli a okurku. Osolíme a opepříme. Vznikne nám mexické koření.
  3. V misce utřeme žervé a měkký sýr, přidáme plísňový sýr, pažitku a celer. Můžeme opepřit.
  4. V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby a osmahneme je 4 minuty, poté sundáme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, kari a jogurt.
  5. Upečené brambory zabalíme do alobalu a necháme na kraji grilu v teple.
  6. Podáváme plněné a sypané paprikou.