Bramborové slupky plněné
Ingredience
Brambory |
8 ks |
Celer řapíkatý |
1 ks |
Chilli koření mleté |
0.5 kávová lžička |
Jogurt bílý |
150 g |
Kari koření |
2 kávová lžička |
Kukuřice cukrová nakládaná |
225 g |
Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce |
Okurka salátová |
0.25 ks |
Paprika červená |
0.5 ks |
Paprika mletá sladká |
1 polévková lžíce |
Pažitka |
1 kávová lžička |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Protlak rajčatový |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Niva (Rokfór) |
125 g |
Sýr smetanový tavený 45% |
125 g |
Žampiony čerstvé |
225 g |
Žervé |
125 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 65 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Omyjeme brambory a propícháme vidličkou. V předehřáté troubě na 200 stupňů je pečeme hodinu.
- Do misky dáme polovinu kukuřice. Zbylou kukuřici rozmixujeme v mixéru, přidáme rajčatový protlak, papriku, chilli a okurku. Osolíme a opepříme. Vznikne nám mexické koření.
- V misce utřeme žervé a měkký sýr, přidáme plísňový sýr, pažitku a celer. Můžeme opepřit.
- V pánvi rozpustíme máslo, přidáme houby a osmahneme je 4 minuty, poté sundáme z ohně, vmícháme rajčatový protlak, kari a jogurt.
- Upečené brambory zabalíme do alobalu a necháme na kraji grilu v teple.
- Podáváme plněné a sypané paprikou.