Dort z pečených paprik
Ingredience
Bazalka |
1 polévková lžíce |
Česnek |
2 stroužek |
Máslo čerstvé |
75 g |
Mléko plnotučné |
1.5 dl |
Mouka pšeničná hladká |
175 g |
Mozzarella |
100 g |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Olivy zelené |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
Paprika zelená |
1 ks |
Paprika žlutá |
1 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Voda pitná |
3 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 25 min
-
Doba vaření: 40 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do misky vysypeme mouku, sůl, máslo a zpracujeme na drobenku. Přidáme nasekané a vypeckované olivy a vodu a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na vále a dáme do 20 cm formy. Propícháme těsto vidličkou a dáme do chladu.
- Všechny papriky podélně překrojíme, zbavíme semínek a dáme slupkou vzhůru na plech. Smícháme olej a rozetřený česnek a směsí potřeme papriky. V předehřáté troubě je pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
- Papriky dáme na těsto ve formě a posypeme strouhanou mozzarellou.
- Ušleháme vejce s mlékem a bazalkou. Osolíme, opepříme a přelijeme směsí papriky.
- Dort položíme na plech a necháme péct 20 minut.
- Podáváme jak horký, tak studený.