Dort z pečených paprik

Ingredience


Bazalka 1 polévková lžíce
Česnek 2 stroužek
Máslo čerstvé 75 g
Mléko plnotučné 1.5 dl
Mouka pšeničná hladká 175 g
Mozzarella 100 g
Olej olivový 2 polévková lžíce
Olivy zelené 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
Paprika zelená 1 ks
Paprika žlutá 1 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Voda pitná 3 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do misky vysypeme mouku, sůl, máslo a zpracujeme na drobenku. Přidáme nasekané a vypeckované olivy a vodu a vypracujeme těsto. Těsto vyválíme na vále a dáme do 20 cm formy. Propícháme těsto vidličkou a dáme do chladu.
  2. Všechny papriky podélně překrojíme, zbavíme semínek a dáme slupkou vzhůru na plech. Smícháme olej a rozetřený česnek a směsí potřeme papriky. V předehřáté troubě je pečeme 20 minut při teplotě 200 stupňů. Poté necháme vychladnout a nakrájíme na tenké plátky.
  3. Papriky dáme na těsto ve formě a posypeme strouhanou mozzarellou.
  4. Ušleháme vejce s mlékem a bazalkou. Osolíme, opepříme a přelijeme směsí papriky.
  5. Dort položíme na plech a necháme péct 20 minut.
  6. Podáváme jak horký, tak studený.