Masové kófty po kašmírsku
Ingredience
Chilli koření mleté |
1 kávová lžička |
Feferony |
3 ks |
Hřebíček |
0.5 kávová lžička |
Jogurt bílý |
1 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
30 g |
Maso mleté - mix |
500 g |
Sůl |
1 špetka |
Zázvor mletý |
1 kávová lžička |
Cukr moučkový |
1 kávová lžička |
Garam masala |
1 kávová lžička |
Jogurt bílý |
2 polévková lžíce |
Máslo čerstvé |
100 g |
Mléko plnotučné sušené |
1 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
Chilli koření mleté |
2 kávová lžička |
Hřebíček |
1 kávová lžička |
Kardamom |
2 kávová lžička |
Kmín celý |
2 kávová lžička |
Koriandr celý |
4 kávová lžička |
Muškátový oříšek |
0.5 kávová lžička |
Skořice celá |
1 kávová lžička |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Feferony nasekáme na jemno, smícháme s masem a ostatními přísadami na kófty. Ze směsi utvoříme malé válečky.
- Rozpálíme máslo, přidáme cukr, sušené mléko, rozšlehaný jogurt, koření a osolíme. Zahříváme cca 10 minut, za stálého míchání podlijeme vodou a vložíme masové válečky. Poté dusíme do měkka.
- Horké koření [39441]:
- koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.