Masové kófty po kašmírsku

Ingredience


Chilli koření mleté 1 kávová lžička
Feferony 3 ks
Hřebíček 0.5 kávová lžička
Jogurt bílý 1 polévková lžíce
Máslo čerstvé 30 g
Maso mleté - mix 500 g
Sůl 1 špetka
Zázvor mletý 1 kávová lžička
Cukr moučkový 1 kávová lžička
Garam masala 1 kávová lžička
Jogurt bílý 2 polévková lžíce
Máslo čerstvé 100 g
Mléko plnotučné sušené 1 polévková lžíce
Sůl 1 špetka
Chilli koření mleté 2 kávová lžička
Hřebíček 1 kávová lžička
Kardamom 2 kávová lžička
Kmín celý 2 kávová lžička
Koriandr celý 4 kávová lžička
Muškátový oříšek 0.5 kávová lžička
Skořice celá 1 kávová lžička
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Feferony nasekáme na jemno, smícháme s masem a ostatními přísadami na kófty. Ze směsi utvoříme malé válečky.
  2. Rozpálíme máslo, přidáme cukr, sušené mléko, rozšlehaný jogurt, koření a osolíme. Zahříváme cca 10 minut, za stálého míchání podlijeme vodou a vložíme masové válečky. Poté dusíme do měkka.
  3. Horké koření [39441]:
  4. koriandr, kardamom a kmín nasucho upražíme na pánvi. Vložíme do hmoždíře, přidáme ostatní suroviny a roztlučeme. Uchováme v uzavřené sklenici.