Pařížské hovězí řízečky
Ingredience
Hovězí roštěnka níz. peč. |
600 g |
Limetka |
1 ks |
Mouka pšeničná hladká T 650 |
50 g |
Olej slunečnicový |
100 ml |
Pažitka |
1 polévková lžíce |
Pepř bílý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
Vejce slepičí |
2 ks |
Worcester (worcesterská omáčka) |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 15 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Do masa postupně vetřeme sůl, bílý pepř, worcester a necháme 30 minut odležet v chladničce.
- V misce rozšleháme vejce, na další talíř nasypeme hladkou mouku. Řízečky obalujeme nejprve v mouce a poté ve vajíčku.
- Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm smažíme. Poté je vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat.
- Limetku omyjeme a nakrájíme na kolečka.
- Řízečky servírujeme na připravené talíře, zdobíme plátky limetky a najemno nasekanou pažitkou.