Pařížské hovězí řízečky

Ingredience


Hovězí roštěnka níz. peč. 600 g
Limetka 1 ks
Mouka pšeničná hladká T 650 50 g
Olej slunečnicový 100 ml
Pažitka 1 polévková lžíce
Pepř bílý 1 špetka
Sůl 1 špetka
Vejce slepičí 2 ks
Worcester (worcesterská omáčka) 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Hovězí roštěnec omyjeme, očistíme, osušíme a nakrájíme na menší řízečky. Do masa postupně vetřeme sůl, bílý pepř, worcester a necháme 30 minut odležet v chladničce.
  2. V misce rozšleháme vejce, na další talíř nasypeme hladkou mouku. Řízečky obalujeme nejprve v mouce a poté ve vajíčku.
  3. Na pánvi rozpálíme olej a řízečky na něm smažíme. Poté je vyjmeme a na papírové utěrce necháme okapat.
  4. Limetku omyjeme a nakrájíme na kolečka.
  5. Řízečky servírujeme na připravené talíře, zdobíme plátky limetky a najemno nasekanou pažitkou.