Bramborový salát po americku

Ingredience


Brambory 900 g
Celer řapíkatý 1 ks
Cibule 1 ks
Kapary 1 polévková lžíce
Kopr sterilovaný 1 polévková lžíce
Ocet vinný 100 ml
Okurky 2 ks
Pepř černý mletý 1 g
Petržel kudrnka 1 polévková lžíce
Sůl 1 g
Vejce slepičí 4 ks
Víno bílé 100 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Omyté brambory vaříme ve slupce ve slané vodě. Slijeme vodu a teplé brambory oloupeme a pokrájíme na tenké plátky. Ty skládáme do velké mísy, kde je polijeme vínem a vinným octem. Přidáme k nim jednu červenou na kolečka nakrájenou cibuli, na kolečka nakrájený řapíkatý celer, jemně nasekané stonky nakládaného kopru či na malé kostičky nasekané nakládané okurky (buď jedno nebo druhé).Přidáme ještě lžíci kaparů a vejce uvařená natvrdo a pokrájená na tenká kolečka. Zasypeme drobně posekanou petrželkou, dochutíme solí a pepřem.