Skopová pečeně na grilu

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 300 g
Cibule 300 g
Jalovec 10 g
Pepř černý mletý 5 g
Skopová kýta 900 g
Slanina vepřová 300 g
Sůl 15 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Maso ze skopové kýty nakrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Slaninu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Plátky masa střídavě prokládáme plátky slaniny a cibule, zabalíme všechno do alobalu a dáme na gril. Pečeme velmi zvolna, občas obracíme a hlídáme, aby neutekla vypečená šťáva.
  2. Nemáme-li gril, můžeme péct doma v troubě.
  3. Upečené maso rozbalíme a podáváme s tmavým chlebem.