Skopová pečeně na grilu
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
300 g |
Cibule |
300 g |
Jalovec |
10 g |
Pepř černý mletý |
5 g |
Skopová kýta |
900 g |
Slanina vepřová |
300 g |
Sůl |
15 g |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Maso ze skopové kýty nakrájíme na slabší plátky, osolíme, opepříme a okořeníme jalovcem. Slaninu nakrájíme na plátky, cibuli na kolečka. Plátky masa střídavě prokládáme plátky slaniny a cibule, zabalíme všechno do alobalu a dáme na gril. Pečeme velmi zvolna, občas obracíme a hlídáme, aby neutekla vypečená šťáva.
- Nemáme-li gril, můžeme péct doma v troubě.
- Upečené maso rozbalíme a podáváme s tmavým chlebem.