Husí drůbky v rýži
Ingredience
Celer bulvový |
50 g |
Cibule |
1 ks |
Houby čerstvé |
50 g |
Husí drůbky |
500 g |
Husí sádlo |
50 g |
Játra husí |
200 g |
Majoránka |
50 g |
Máslo čerstvé |
20 g |
Mrkev kořen |
100 g |
Pažitka |
50 g |
Petržel kořen |
100 g |
Petržel kudrnka |
100 g |
Rýže loupaná |
250 g |
Sůl |
30 g |
Voda pitná |
0.5 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Očištěné husí drůbky uvaříme v osolené vodě doměkka. Na polovině husího sádla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Nakonec přihodíme na kousky nakrájené drůbky, podlijeme, osolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Přisypeme nakrájené houby a koření a zakryté necháme vše dojít.
- V kastrolu na druhé polovině sádla osmažíme rýži a nasekanou petrželku. Přidáme směs drůbků a zeleniny, podlijeme vodou (dvojnásobek váhy rýže), osolíme, zakryjeme a pozvolna vaříme. Jakmile se rýže začne vařit odpočítáme 12 minut do odstavení a dalších 10 minut necháme rizoto již odkryté dojít.
- Mezitím, co se rizoto vaří, opečeme játra nakrájená na nudličky na rozpuštěném másle dozlatova, až hotová osolíme, aby neztvrdla.
- Naběračkou tvoříme kopečky z rizota, které ozdobíme kousky jater a nasekanou pažitkou.