Husí drůbky v rýži

Ingredience


Celer bulvový 50 g
Cibule 1 ks
Houby čerstvé 50 g
Husí drůbky 500 g
Husí sádlo 50 g
Játra husí 200 g
Majoránka 50 g
Máslo čerstvé 20 g
Mrkev kořen 100 g
Pažitka 50 g
Petržel kořen 100 g
Petržel kudrnka 100 g
Rýže loupaná 250 g
Sůl 30 g
Voda pitná 0.5 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné husí drůbky uvaříme v osolené vodě doměkka. Na polovině husího sádla osmažíme cibuli nadrobno, přidáme na kostičky nakrájenou kořenovou zeleninu a orestujeme. Nakonec přihodíme na kousky nakrájené drůbky, podlijeme, osolíme a dusíme, až je zelenina měkká. Přisypeme nakrájené houby a koření a zakryté necháme vše dojít.
  2. V kastrolu na druhé polovině sádla osmažíme rýži a nasekanou petrželku. Přidáme směs drůbků a zeleniny, podlijeme vodou (dvojnásobek váhy rýže), osolíme, zakryjeme a pozvolna vaříme. Jakmile se rýže začne vařit odpočítáme 12 minut do odstavení a dalších 10 minut necháme rizoto již odkryté dojít.
  3. Mezitím, co se rizoto vaří, opečeme játra nakrájená na nudličky na rozpuštěném másle dozlatova, až hotová osolíme, aby neztvrdla.
  4. Naběračkou tvoříme kopečky z rizota, které ozdobíme kousky jater a nasekanou pažitkou.