Dip z lilku
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Koriandr čerstvý |
1 hrst |
Lilek |
4 ks |
Olej olivový |
2 polévková lžíce |
Řecký jogurt |
2 polévková lžíce |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 50 min
-
Počet porcí: 10 porcí
- Opláchnuté velké lilky, propícháme vidličkou a celé položíme asi na 50 minut pod rozehřátý gril v troubě. Aby zčernaly po celé ploše, průběžně je otáčíme. Přendáme je do mikrotenového sáčku a necháme trochu zchladnout; až je udržíme v ruce, oloupáme je, podle potřeby necháme dužinu okapat na cedníku.
- Ve velké míse je rozmačkáme vidličkou, přimícháme řecký jogurt, olivový olej, lístky koriandru, utřený česnek a citronovou nebo limetovou šťávu. Dosolíme.