Tuňákový salát s fazolemi
Ingredience
Cibule |
1 ks |
Cukr krupice |
2 polévková lžíce |
Fazole |
300 g |
Ocet kvasný lihový |
1 polévková lžíce |
Olej olivový extra panenský |
0.5 dl |
Olivy bez pecky |
60 g |
Salát ledový |
100 g |
Tuňák ve vlastní šťávě |
500 g |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Pomerančová šťáva |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 0 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Salátové listy opereme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka a namočíme do pomerančové a citrónové šťávy. Salátové listy natrháme na menší kousky, namočíme do octa a cukru, promícháme a necháme chvilku namočené.
- Do salátové mísy vysypeme fazole bez vody, přidáme tuňáka, připravenou cibuli, salátové listy, na kolečka nakrájené olivy, dochutíme pepřem, promícháme a porcujeme na talíře. Každou porci pokapeme olejem.