Tuňákový salát s fazolemi

Ingredience


Cibule 1 ks
Cukr krupice 2 polévková lžíce
Fazole 300 g
Ocet kvasný lihový 1 polévková lžíce
Olej olivový extra panenský 0.5 dl
Olivy bez pecky 60 g
Salát ledový 100 g
Tuňák ve vlastní šťávě 500 g
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Salátové listy opereme a necháme odkapat. Cibuli oloupeme, nakrájíme na tenké kolečka a namočíme do pomerančové a citrónové šťávy. Salátové listy natrháme na menší kousky, namočíme do octa a cukru, promícháme a necháme chvilku namočené.
  2. Do salátové mísy vysypeme fazole bez vody, přidáme tuňáka, připravenou cibuli, salátové listy, na kolečka nakrájené olivy, dochutíme pepřem, promícháme a porcujeme na talíře. Každou porci pokapeme olejem.