Vepřová krkovička v těstíčku

Ingredience


Chléb celozrnný žitný 250 g
Citronová šťáva 20 ml
Hořčice 100 g
Máslo čerstvé 250 g
Mouka polohrubá 250 g
Olej rostlinný 30 ml
Vaječný žloutek slepičí 3 ks
Vepřová krkovička 700 g
Voda pitná 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Vykostěnou a omytou krkovičku osolíme, vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem a zprudka ze všech stran osmažíme. Vyndáme z pekáčku a dáme zatím stranou. Olej v pekáčku ponecháme.
  2. Do mísy nasypeme mouku, přidáme 2 žloutky, máslo, citronovou šťávu, vodu a osolíme. Vypracujeme hladké těsto, do kterého krkovičku zabalíme. Položíme do pekáčku s tukem, povrch potřeme žloutkem a dáme zapéct. Pečeme zprudka v silně rozehřáté troubě asi půl hodiny.
  3. Maso naporcujeme a podáváme s tmavým chlebem. Podle chuti můžeme doplnit hořčicí.