Vepřová krkovička v těstíčku
Ingredience
Chléb celozrnný žitný |
250 g |
Citronová šťáva |
20 ml |
Hořčice |
100 g |
Máslo čerstvé |
250 g |
Mouka polohrubá |
250 g |
Olej rostlinný |
30 ml |
Vaječný žloutek slepičí |
3 ks |
Vepřová krkovička |
700 g |
Voda pitná |
30 ml |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 35 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Vykostěnou a omytou krkovičku osolíme, vložíme do pekáčku s rozpáleným olejem a zprudka ze všech stran osmažíme. Vyndáme z pekáčku a dáme zatím stranou. Olej v pekáčku ponecháme.
- Do mísy nasypeme mouku, přidáme 2 žloutky, máslo, citronovou šťávu, vodu a osolíme. Vypracujeme hladké těsto, do kterého krkovičku zabalíme. Položíme do pekáčku s tukem, povrch potřeme žloutkem a dáme zapéct. Pečeme zprudka v silně rozehřáté troubě asi půl hodiny.
- Maso naporcujeme a podáváme s tmavým chlebem. Podle chuti můžeme doplnit hořčicí.