Salát cuketový

Ingredience


Cuketa 680 g
Ocet vinný 1 polévková lžíce
Olej slunečnicový 2 polévková lžíce
Olej z vlašských ořechů 4 polévková lžíce
Ořechy lískové 115 g
Řeřicha 170 g
Sýr Feta 85 g
Pepř černý mletý 1 špetka
Sůl 1 špetka
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Cukety nastrouháme na proužky. Potom v misce smícháme slunečnicový olej, olej z vlašských ořechů a vinný ocet, dochutíme solí a pepřem. Do takto připraveného dresinku vložíme polovinu z nastrouhaných cuketových proužků, zamícháme a marinujeme.
  2. Na pánev nalijeme slunečnicový olej a zbytek cuketových proužků smažíme přibližně dvě minuty, následně sundáme z plotny a okořeníme solí a pepřem.
  3. Hrubě nasekáme lískové oříšky a během dvou minut je na suché pánvičce opražíme.
  4. Na talíř naklademe řeřichu a na ni vrstvu marinovaných cuket. Zasypeme polovinou celkového množství opražených oříšků a nadrobeným sýrem feta. Pak dáme vrstvu smažených cuket, nasypeme druhou polovinu oříšků a zakápneme marinádou.