Salát cuketový
Ingredience
Cuketa |
680 g |
Ocet vinný |
1 polévková lžíce |
Olej slunečnicový |
2 polévková lžíce |
Olej z vlašských ořechů |
4 polévková lžíce |
Ořechy lískové |
115 g |
Řeřicha |
170 g |
Sýr Feta |
85 g |
Pepř černý mletý |
1 špetka |
Sůl |
1 špetka |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 6 porcí
- Cukety nastrouháme na proužky. Potom v misce smícháme slunečnicový olej, olej z vlašských ořechů a vinný ocet, dochutíme solí a pepřem. Do takto připraveného dresinku vložíme polovinu z nastrouhaných cuketových proužků, zamícháme a marinujeme.
- Na pánev nalijeme slunečnicový olej a zbytek cuketových proužků smažíme přibližně dvě minuty, následně sundáme z plotny a okořeníme solí a pepřem.
- Hrubě nasekáme lískové oříšky a během dvou minut je na suché pánvičce opražíme.
- Na talíř naklademe řeřichu a na ni vrstvu marinovaných cuket. Zasypeme polovinou celkového množství opražených oříšků a nadrobeným sýrem feta. Pak dáme vrstvu smažených cuket, nasypeme druhou polovinu oříšků a zakápneme marinádou.