Pohanková kaše s cibulí a žampiony
Ingredience
Cibule |
120 g |
Máslo čerstvé |
60 g |
Mléko polotučné |
1250 ml |
Pohanka |
500 g |
Sůl |
8 g |
Žampiony čerstvé |
200 g |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 25 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Pohanku propláchneme horkou vodou a přidáme do mléka. Za občasného míchání povaříme asi 20 minut. Pohanka by se měla téměř rozpadat a s mlékem tvořit kašovitou hmotu.
- Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony pokrájíme na plátky, máme-li menší, můžeme je jen rozpůlit.
- V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme dorůžova a odstavíme.
- Kaši upravíme na talíře a přelijeme máslem s cibulí a houbami. Podle chuti přisolíme.