Pohanková kaše s cibulí a žampiony

Ingredience


Cibule 120 g
Máslo čerstvé 60 g
Mléko polotučné 1250 ml
Pohanka 500 g
Sůl 8 g
Žampiony čerstvé 200 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do hrnce nalijeme mléko, osolíme a přivedeme k varu. Pohanku propláchneme horkou vodou a přidáme do mléka. Za občasného míchání povaříme asi 20 minut. Pohanka by se měla téměř rozpadat a s mlékem tvořit kašovitou hmotu.
  2. Cibuli očistíme, nakrájíme na plátky a rozebereme na kroužky, žampiony pokrájíme na plátky, máme-li menší, můžeme je jen rozpůlit.
  3. V pánvi rozehřejeme máslo, přisypeme cibuli, žampiony, orestujeme dorůžova a odstavíme.
  4. Kaši upravíme na talíře a přelijeme máslem s cibulí a houbami. Podle chuti přisolíme.