Nadívaná holoubata

Ingredience


Holoubata 2 ks
Máslo čerstvé 80 g
Mouka pšeničná hladká 20 g
Sůl 8 g
Chléb toastový 100 g
Mléko polotučné 1 dl
Muškátový oříšek 3 g
Petržel kudrnka 50 g
Slanina vepřová 20 g
Sůl 6 g
Vejce slepičí 4 ks
Voda pitná 1 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. V míse namočíme do mléka toastový chléb nakrájený na kostičky. Přidáme 2 vejce nasekaná natvrdo a petrželku. Okořeníme, přimícháme 2 syrová vejce a nakrájenou slaninu, dobře promícháme a necháme chvíli uležet.
  2. Mezitím očistíme holoubata, posolíme zvenčí i zevnitř, naplníme hotovou nádivkou a zašijeme. Rozložíme na pekáč vymazaný máslem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, až je maso měkké, potom holoubata vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a zaprášíme moukou. Zamícháme a necháme prohřátím vytvořit šťávu, kterou se budou holoubata rozpůlená na jednotlivé porce přelévat.