Nadívaná holoubata
Ingredience
Holoubata |
2 ks |
Máslo čerstvé |
80 g |
Mouka pšeničná hladká |
20 g |
Sůl |
8 g |
Chléb toastový |
100 g |
Mléko polotučné |
1 dl |
Muškátový oříšek |
3 g |
Petržel kudrnka |
50 g |
Slanina vepřová |
20 g |
Sůl |
6 g |
Vejce slepičí |
4 ks |
Voda pitná |
1 dl |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- V míse namočíme do mléka toastový chléb nakrájený na kostičky. Přidáme 2 vejce nasekaná natvrdo a petrželku. Okořeníme, přimícháme 2 syrová vejce a nakrájenou slaninu, dobře promícháme a necháme chvíli uležet.
- Mezitím očistíme holoubata, posolíme zvenčí i zevnitř, naplníme hotovou nádivkou a zašijeme. Rozložíme na pekáč vymazaný máslem a polijeme rozpuštěným máslem. Pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova, až je maso měkké, potom holoubata vyjmeme, výpek podlijeme trochou vody a zaprášíme moukou. Zamícháme a necháme prohřátím vytvořit šťávu, kterou se budou holoubata rozpůlená na jednotlivé porce přelévat.