Tvarohový koláč s pomerančem

Tvarohový koláč s pomerančem - obrázek

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Cukr krupice 210 g
Máslo čerstvé 125 g
Mouka pšeničná hladká T 650 235 g
Pomeranče 1 ks
Pomerančová kůra 2 kávová lžička
Pomerančová šťáva 2 polévková lžíce
Tvaroh tučný 800 g
Vaječný žloutek slepičí 1 ks
Vejce slepičí 4 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Z nakrájeného másla, 175g mouky, 60g cukru, žloutku a citronové šťávy vypracujeme těsto. Zabalíme je do fólie a necháme asi 30 minut v chladničce.
  2. Těsto rozválíme na plát a vyložíme jím dortovou formu - vytvoříme vyšší okraje. Na těsto položíme pečicí papír, zatížíme fazolemi a korpus pečeme ve středně vyhřáté troubě 20 minut.
  3. Potom papír s fazolemi odstraníme a na korpus naneseme připravenou náplň.
  4. Na náplň utřeme tvaroh se zbylým cukrem, moukou, vejci, pomerančovou kůrou a šťávou. Vše dobře vymícháme nebo ušleháme.
  5. Koláč pečeme v troubě vyhřáté na 175 stupňů Celsia asi 50 minut.
  6. Po upečení ozdobíme koláč plátky omytého pomeranče.