Drobenková polévka s bramborem

Ingredience


Brambory 100 g
Česnek 3 stroužek
Mouka pšeničná hladká 30 g
Olej rostlinný 30 ml
Pepř černý mletý 3 g
Sůl 10 g
Voda pitná 1200 ml
Mouka polohrubá 200 g
Sůl 2 špetka
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 30 ml
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Brambory oloupeme, omyjeme a nakrájíme na kostky, česnek prolisujeme.
  2. Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme brambory a přivedeme k varu.
  3. V pánvi rozehřejeme olej, přidáme česnek, osmahneme, přisypeme hladkou mouku a opražíme. Přidáme k bramborám a povaříme.
  4. V misce smícháme mouku, vejce, sůl, trochu vlažné vody a vypracujeme těsto. Mělo by mít takovou konzistenci, že jde rozdrolit mezi prsty. Do vroucí polévky rozdrobíme těsto, povaříme pár minut, dochutíme solí, pepřem a odstavíme.
  5. Polévku nalijeme do hlubokých talířů a podáváme teplou.