Lilky plněné směsí rizota

Ingredience


Česnek 1 stroužek
Cibule 1 ks
Hrozinky 3 polévková lžíce
Lilek 1 ks
Olej olivový 1 polévková lžíce
Ořechy Kešu 25 g
Oregano sušené 0.5 kávová lžička
Paprika červená 0.5 ks
Pepř černý mletý 1 kávová lžička
Petržel - nať 1 polévková lžíce
Rýže dlouhozrnná 60 g
Sůl 1 kávová lžička
Sýr Čedar 45 g
Voda pitná 2 polévková lžíce
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 15 minut, necháme okapat, propláchneme a znovu necháme okapat.
  2. Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, odřízneme stopku a rozkrojíme podélně lilek na poloviny. Vydlabeme dužinu, aby vznikla schránka. Schránky blanšírujeme ve vroucí vodě 3 minuty, poté necháme okapat. Nasekáme dužinu lilku.
  3. Rozpálíme ve woku olej, osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme pokrájenou papriku a dužinu lilku, smažíme 2 minuty. Přidáme vodu a povaříme další 2 minuty.
  4. Do lilkové směsi přidáme nasekané kešu oříšky, hrozinky, oregano, rýži, sůl a pepř.
  5. Do zapékací mísy dáme vydlabané lilky, naplníme rýžovou směsí, upěchujeme a přikryté pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia 20 minut.
  6. Poté sundáme pokličku, posypeme sýrem a dáme pod gril na 4 minuty.
  7. Podáváme horké ozdobené petrželkou.