Lilky plněné směsí rizota
Ingredience
Česnek |
1 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Hrozinky |
3 polévková lžíce |
Lilek |
1 ks |
Olej olivový |
1 polévková lžíce |
Ořechy Kešu |
25 g |
Oregano sušené |
0.5 kávová lžička |
Paprika červená |
0.5 ks |
Pepř černý mletý |
1 kávová lžička |
Petržel - nať |
1 polévková lžíce |
Rýže dlouhozrnná |
60 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Sýr Čedar |
45 g |
Voda pitná |
2 polévková lžíce |
-
Doba přípravy: 20 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 2 porce
- Rýži uvaříme v hrnci s osolenou vroucí vodou 15 minut, necháme okapat, propláchneme a znovu necháme okapat.
- Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, odřízneme stopku a rozkrojíme podélně lilek na poloviny. Vydlabeme dužinu, aby vznikla schránka. Schránky blanšírujeme ve vroucí vodě 3 minuty, poté necháme okapat. Nasekáme dužinu lilku.
- Rozpálíme ve woku olej, osmahneme pokrájenou cibuli a česnek, přidáme pokrájenou papriku a dužinu lilku, smažíme 2 minuty. Přidáme vodu a povaříme další 2 minuty.
- Do lilkové směsi přidáme nasekané kešu oříšky, hrozinky, oregano, rýži, sůl a pepř.
- Do zapékací mísy dáme vydlabané lilky, naplníme rýžovou směsí, upěchujeme a přikryté pečeme v předehřáté troubě na 190 stupňů Celsia 20 minut.
- Poté sundáme pokličku, posypeme sýrem a dáme pod gril na 4 minuty.
- Podáváme horké ozdobené petrželkou.