Brynzové halušky slovenské
Ingredience
Brambory |
900 g |
Mouka polohrubá |
300 g |
Olej rostlinný |
40 ml |
Sůl |
10 g |
Sýr Brynza |
200 g |
Vejce slepičí |
1 ks |
Voda pitná |
2 l |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 5 porcí
- Očištěné a omyté syrové brambory nastrouháme najemno, osolíme, přisypeme polohrubou mouku, přibližně třetinu váhy brambor. Výsledné těsto musí být spíš řidší. Přidáme vejce a vymícháme těsto. Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory nebo nakrájíme ručně. Zavaříme pár minut v osolené vodě, scedíme a ihned vložíme na pár vteřin do rozpáleného oleje. Vyndáme, necháme okapat a podáváme.
- Na talíři je posypeme rozdrobenou brynzou.