Brynzové halušky slovenské

Brynzové halušky slovenské - obrázek

Ingredience


Brambory 900 g
Mouka polohrubá 300 g
Olej rostlinný 40 ml
Sůl 10 g
Sýr Brynza 200 g
Vejce slepičí 1 ks
Voda pitná 2 l
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očištěné a omyté syrové brambory nastrouháme najemno, osolíme, přisypeme polohrubou mouku, přibližně třetinu váhy brambor. Výsledné těsto musí být spíš řidší. Přidáme vejce a vymícháme těsto. Těsto protlačujeme přes síto s většími otvory nebo nakrájíme ručně. Zavaříme pár minut v osolené vodě, scedíme a ihned vložíme na pár vteřin do rozpáleného oleje. Vyndáme, necháme okapat a podáváme.
  2. Na talíři je posypeme rozdrobenou brynzou.