Brambory pečené se salsou

Ingredience


Avokádo 1 ks
Brambory 4 ks
Česnek 2 stroužek
Cibule 1 ks
Citronová šťáva 1 kávová lžička
Rajčata 3 ks
Salát hlávkový 125 g
Sůl 0.5 kávová lžička
Sýr sójový - Tofu 175 g
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Očistíme brambory a propícháme je vidličkou, do slupky vetřeme sůl, položíme na plech. V předehřáté troubě (na 190 stupňů) je pečeme 60 minut. Poté brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme, aby zůstala tenká vrstva dužiny, vydlabanou směs dáme do misky.
  2. Překrojíme avokádo, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a přidáme ji do misky s bramborovou směsí. Vlijeme citronovou šťávu a směs rozmačkáme. Přimícháme rozetřený česnek, nasekané rajče a rozsekanou cibuli. Naplníme touto směsí vydlabané poloviny brambor.
  3. Na směs s avokádem urovnáme salátové listy, přikryjeme druhou polovinou brambory.