Brambory pečené se salsou
Ingredience
Avokádo |
1 ks |
Brambory |
4 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Cibule |
1 ks |
Citronová šťáva |
1 kávová lžička |
Rajčata |
3 ks |
Salát hlávkový |
125 g |
Sůl |
0.5 kávová lžička |
Sýr sójový - Tofu |
175 g |
-
Doba přípravy: 15 min
-
Doba vaření: 60 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Očistíme brambory a propícháme je vidličkou, do slupky vetřeme sůl, položíme na plech. V předehřáté troubě (na 190 stupňů) je pečeme 60 minut. Poté brambory podélně rozkrojíme, vnitřky vydlabeme, aby zůstala tenká vrstva dužiny, vydlabanou směs dáme do misky.
- Překrojíme avokádo, odstraníme pecku, vydlabeme dužinu a přidáme ji do misky s bramborovou směsí. Vlijeme citronovou šťávu a směs rozmačkáme. Přimícháme rozetřený česnek, nasekané rajče a rozsekanou cibuli. Naplníme touto směsí vydlabané poloviny brambor.
- Na směs s avokádem urovnáme salátové listy, přikryjeme druhou polovinou brambory.