Prosné noky s brynzou
Ingredience
Mouka polohrubá |
25 g |
Proso - obilky |
500 g |
Slanina vepřová |
50 g |
Sůl |
8 g |
Sýr Brynza |
160 g |
Voda pitná |
1000 ml |
-
Doba přípravy: 10 min
-
Doba vaření: 30 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do hrnce nalijeme vodu, osolíme, přisypeme proso a povaříme 15 minut, přisypeme mouku, důkladně promícháme a vaříme pár minut, dokud nevznikne hustá kaše. Odstavíme, z těsta odkrajujeme lžící noky, které vyskládáme na talíře. Těsto se nám bude lépe odkrajovat, když si pokaždé lžíci namočíme ve vodě nebo v oleji.
- V pánvi rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu a porce noků přelijeme. Nakonec posypeme rozdrobenou brynzou a podáváme.