Salát neapolský z plodů moře

Ingredience


Citronová šťáva 1 polévková lžíce
Mušle srdcovky 450 g
Olej olivový 3 polévková lžíce
Olihně 450 g
Pažitka 2 polévková lžíce
Pepř černý mletý 0.5 kávová lžička
Petržel - nať 2 polévková lžíce
Rajčata 4 ks
Salát hlávkový 100 g
Slávky nakládané 750 g
Sůl 1 kávová lžička
Těstoviny Campanelle 225 g
Víno bílé 1.5 dl
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do velké mísy vložíme olihně nakrájené na proužky, vařené slávky, uvařené srdcovky, přelijeme je vínem a polovinou olivového oleje, necháme marinovat 6 hodin.
  2. Poté směs přelijeme do pánve a dusíme 10 minut. Nakonec odstavíme stranou, aby vychladla.
  3. V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny, lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté necháme okapat, následně propláchneme studenou vodou.
  4. Slijeme polovinu tekutiny z mořských živočichů a zbytek vylijeme. Smícháme ji s citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, petrželkou, pažitkou, solí, pepřem. Těstoviny přidáme k plodům moře.
  5. Rajčata nakrájíme na čtvrtky, listy salátu natrháme a dáme na dno salátové mísy.
  6. Přidáme salát z plodů moře, ozdobíme rajčaty a podáváme.