Salát neapolský z plodů moře
Ingredience
Citronová šťáva |
1 polévková lžíce |
Mušle srdcovky |
450 g |
Olej olivový |
3 polévková lžíce |
Olihně |
450 g |
Pažitka |
2 polévková lžíce |
Pepř černý mletý |
0.5 kávová lžička |
Petržel - nať |
2 polévková lžíce |
Rajčata |
4 ks |
Salát hlávkový |
100 g |
Slávky nakládané |
750 g |
Sůl |
1 kávová lžička |
Těstoviny Campanelle |
225 g |
Víno bílé |
1.5 dl |
-
Doba přípravy: 390 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do velké mísy vložíme olihně nakrájené na proužky, vařené slávky, uvařené srdcovky, přelijeme je vínem a polovinou olivového oleje, necháme marinovat 6 hodin.
- Poté směs přelijeme do pánve a dusíme 10 minut. Nakonec odstavíme stranou, aby vychladla.
- V hrnci přivedeme k varu mírně osolenou vodu, přidáme těstoviny, lžíci olivového oleje a vaříme 10 minut. Poté necháme okapat, následně propláchneme studenou vodou.
- Slijeme polovinu tekutiny z mořských živočichů a zbytek vylijeme. Smícháme ji s citronovou šťávou, zbylým olivovým olejem, petrželkou, pažitkou, solí, pepřem. Těstoviny přidáme k plodům moře.
- Rajčata nakrájíme na čtvrtky, listy salátu natrháme a dáme na dno salátové mísy.
- Přidáme salát z plodů moře, ozdobíme rajčaty a podáváme.