Fazolový míchaný salát
Ingredience
Chilli omáčka |
1 kávová lžička |
Cibule červená |
1 ks |
Citronová šťáva |
2 polévková lžíce |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Fazole bílé sterilované |
400 g |
Fazole červené sterilované |
400 g |
Fazolové lusky zelené |
175 g |
Ocet Sherry |
2 polévková lžíce |
Paprika červená |
1 ks |
-
Doba přípravy: 30 min
-
Doba vaření: 20 min
-
Počet porcí: 8 porcí
- Do mísy dáme konzervované fazole, přidáme nakrájenou cibuli na plátky a promícháme.
- Zelené fazolky pokrájíme na půlky a uvaříme v mírně osolené vodě 8 minut. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme je k fazolím s cibulí.
- Rozkrojené půlky paprik položíme na plát grilu a necháme péct, až slupky zčernají. Poté necháme vychladnout, zabalíme do plastového sáčku, odstraníme slupku a dužinu nasekáme a přidáme k fazolím.
- Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme citronovou šťávu, ocet ze sherry, chilli omáčku a cukr a protřepeme.
- Míchaný fazolový salát přelijeme zálivkou a promícháme. Necháme vychladit a podáváme.