Fazolový míchaný salát

Ingredience


Chilli omáčka 1 kávová lžička
Cibule červená 1 ks
Citronová šťáva 2 polévková lžíce
Cukr třtinový 1 kávová lžička
Fazole bílé sterilované 400 g
Fazole červené sterilované 400 g
Fazolové lusky zelené 175 g
Ocet Sherry 2 polévková lžíce
Paprika červená 1 ks
hodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnoceníhodnocení
  1. Do mísy dáme konzervované fazole, přidáme nakrájenou cibuli na plátky a promícháme.
  2. Zelené fazolky pokrájíme na půlky a uvaříme v mírně osolené vodě 8 minut. Poté propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Přidáme je k fazolím s cibulí.
  3. Rozkrojené půlky paprik položíme na plát grilu a necháme péct, až slupky zčernají. Poté necháme vychladnout, zabalíme do plastového sáčku, odstraníme slupku a dužinu nasekáme a přidáme k fazolím.
  4. Ve sklenici se šroubovacím uzávěrem smícháme citronovou šťávu, ocet ze sherry, chilli omáčku a cukr a protřepeme.
  5. Míchaný fazolový salát přelijeme zálivkou a promícháme. Necháme vychladit a podáváme.