Kachní ostrý salát na kyselo
Ingredience
Celer řapíkatý |
1 ks |
Česnek |
2 stroužek |
Chilli paprička |
1 ks |
Cibulka jarní |
4 ks |
Cukr třtinový |
1 kávová lžička |
Fazolové klíčky |
125 g |
Kachní prsa |
4 plátek |
Limetková šťáva |
1.5 kávová lžička |
Okurka salátová |
100 g |
Omáčka rybí |
3 polévková lžíce |
Salát hlávkový |
2 ks |
Šalotka |
2 ks |
Vodní kaštany v nálevu |
200 g |
-
Doba přípravy: 40 min
-
Doba vaření: 5 min
-
Počet porcí: 4 porce
- Do mísy dáme listy hlávkového salátu, přidáme nasekané jarní cibulky, šalotku, proužky okurky, proužky celeru, plátky vodních kaštanů, fazolové klíčky a vše promícháme a dáme na velkou servírovací mísu.
- Plátky kachních opečených prsíček naaranžujeme na salát.
- Do pánve dáme limetkovou šťávu, rybí omáčku, chilli, rozetřený česnek a cukr. Prohříváme a teplou zálivkou přelijeme kachní salát.
- Ihned podáváme.